Abrikosų kauliukų aliejus, šalto spaudimo 100 ml (100 proc. natūralus, spaustas ąžuolinėje statinėje, tamsaus stiklo buteliuke!)

8,99 €

Turime, galima užsakyti

  • Standartinis(be papuošimo)
  • Papuoštas linine "skaryte" (+0,50 Eur)

100% natūralus

Natūralus, gyvas aliejus, spaudžiamas šaltuoju būdu pagal senovines tradicijas - rankiniu presu ąžuolinėje statinėje! Toks spaudimo būdas leidžia išsaugoti absoliučiai visas gerąsias aliejaus savybes. O naudojamas tik kaip kosmetikos priemonė.

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

NORITE PAKLAUSTI? SKAMBINKITE MUMS: +370 686 48432

Pats abrikosų medis kilęs iš Rytų Azijos regiono – Mandžiūrijos. Iš ten šis augalas išplito į vakarus.

Abrikosų kauliukuose yra apie 40-50% (panašiai kaip ir migdolų bei persikų branduoliuose) šviesiai geltonos spalvos, švelnaus, marcipanais kvepiančio aliejaus, kuris naudojamas tik kaip kosmetikos priemonė.

Kosmetikoje tinkamas abrikosų kauliukų šalto spaudimo aliejus. Dėl jame esančio didelio oleino rūgšties (Omega-9) kiekio jis yra palyginus atsparus oksidacijai ir itin greitai susigeria į odą, tačiau į raginį odos sluoksnį prasiskverbia nelabai giliai. Pagrinde šis aliejus sudarytas iš oleino (apie 65–70 %), linolo (Omega-6) (apie 21–25 %), palmitino (apie 5 %), palmitoleino (maks. 1 %) riebiųjų rūgščių, tačiau jame yra ir kitų naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai A, B, B3, B15, E, karotinas, folio bei pantoteno rūgštys, flavonoidai, skvalenas ir kt.

 

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle“ (Springer-Verlag, Wien 2008) abrikosų kauliukų aliejus yra geras vitamino E šaltinis: , o ypač daug gama-tokoferolio. Šalto spaudimo abrikosų kauliukų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais .

Abrikosų kauliukų aliejus yra universalus bazinis aliejus. Jis tinka visiems: kūdikiams, vaikams, paaugliams, suaugusiems bei brandesnio amžiaus žmonėms. Ypač vertinamas sausai ir brandžiai odai.

Abrikosų kauliukų aliejus puikiai švelnina ir minkština odą. Jis padeda atsinaujinti odos ląstelėms, lygina ir sutvirtina odą bei sulaiko joje drėgmę. Šis kvapnus aliejus puikiai tinka lengvų drėkinančių kremų gamybai. Priklausomai nuo odos tipo jį galima maišyti su kitais aliejais, pvz., su vynuogių kauliukų aliejumi daugiau riebiai odai arba nakvišų ar erškėtrožių aliejais daugiau sausai odai. Sumaišius su simonsidijų aliejumi abrikosų kauliukų aliejus tampa labiau atsparus oksidacijai. Puikiai tinka ir masažui arba kaip bazinis aliejus aromaterapijoje.

Tinka ne tik odai tepti, bet ir visų tipų plaukams atgaivinti. Ypač kaip aliejinė plaukų kaukė. Galima maišyti kartu su kitais aliejais ar įmaišyti į savo mėgstamą plaukų kaukę, kondicionierių.

 

Vokiškame enciklopediniame leidinyje „Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle“ pateikiamos tokios pagrindinės abrikosų kauliukų aliejaus savybės:

Sutvirtina audinius;

Aktyvina odos medžiagų apykaitą;

Padeda atsinaujinti ląstelėms;

Padeda išlaikyti drėgmę odoje;

Ramina sudirgusią odą;

Tinka pleiskanojančiai ir sutrūkinėjusiai odai;

Turi antibakterinį poveikį;

Išblyškusiai odai suteikia sveiko atspalvio.

Kosmetikos pramonėje dažnai naudojamas muilų, įvairių losjonų, kremų, kvepalų gamyboje. Puiki anticeliulitinių priemonių, kremų sutrūkinėjusiems kulnams, nuo saulės bei priešlaikinio senėjimo (pvz., paakių kremų), preparatų jautrios odos ar uždegimų gydymui, šampūnų nuo pleiskanų, kūdikių priežiūros priemonių bei masažinių aliejų sudedamoji dalis. Tikrai labai universalus aliejus.

Svarbu: visa informacija pateikta remiantis viešai internete ir spaudoje publikuojamais straipsniais, tyrimais, rekomendacijomis ir kt. Vartodami mūsų aliejus sveikatinimo tikslams visuomet vadovaukitės savo nuomone ar pasikonsultuokite su gydytoju.

Žaliavos kilmės šalis: Turkija