Margainio sėklų aliejus, šalto spaudimo100 ml.(100 proc. natūralus, spaustas ąžuolinėje statinėje, tamsaus stiklo buteliuke!)

4,99 €

Turime, galima užsakyti

  • Standartinis(be papuošimo)
  • Papuoštas linine "skaryte" (+0,50 Eur)

100% natūralus

Natūralus, gyvas ir tikras aliejus, spaudžiamas pagal senovines tradicijas!  Margainio sėklos vertinamos nuo seno dėl jose esančios retos medžiagos silimarino.

250ml ir 500ml talpas rasite  Aliejaus skyrelyje žemiau: https://www.katino.lt/aliejai

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

NORITE PAKLAUSTI? SKAMBINKITE MUMS: +370 686 48432

Margainis – tai žolinis augalas, kurį dažnas lietuvis vadina tiesiog usnimi arba dagiu. Vieniems šis dygliuotas augalas yra paprasčiausia piktžolė darže, Bet vis dažniau gyventojų kiemuose galima pamatyti žydinčius margainius. Margainis nėra paprastas dygus augalas! Žmonės jį žinojo, naudojo ir išskirtinai vertino nuo neatmenamų laikų ir dėl jame esančios medžiagos - silimarino,  kuris yra stiprus antioksidantas, veiksmingai saugantis kepenis ir kitus žmogaus organus.
Tvirtinama, kad pirmą kartą jis buvo aprašytas dar 4-ajame amžiuje prieš mūsų erą. Ir pačius augalus (įvairia forma), ir jų sėklas, ir iš jų išgautą aliejų žmonės vertino dėl margainio nepaprastų  savybių. Nors šiomis dienomis margainis ir iš jo sėklų spaudžiamas aliejus nėra dažnai minimi, tačiau vis plačiau naudojami ir maistui, ir grožiui puoselėti. Aliejus išgaunamas iš margainių sėklų, kurios paprastai subręsta ir yra renkamos ankstyvą rudenį. Jis yra skaidrus, klampios konsistencijos, gelsvos spalvos ir turintis jam būdingą kvapą. Šaltai spaustas margainių sėklų aliejus yra beskonis arba turi švelnų, šiek tiek salyklą primenantį skonį. Jis nepaprastai vertinamas dėl savo turtingos  cheminės sudėties.

Tiesa, šio aliejaus negalima naudoti nei verdant, nei kepant, tačiau galite gardinti salotas ir sultis, sriubas ir padažus ar juo praturtinti kitus mėgstamus patiekalus.

Margainių sėklos iš kurių spaudžiamas aliejus

Paprastai žmonės jį naudoja po  1 arbatinis šaukštelį 2-3 kartus per parą 20-30min. prieš maistą.

Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Labai gražiai ir įdomiai apie margainio augalą rašė Fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius straipsnyje lsveikata:

http://lsveikata.lt/lsveikata-lt-skaitomiausi/pavasaris-nedziugina-padekite-kepenims-8488

Svarbu: visa informacija pateikta remiantis viešai internete ir spaudoje publikuojamais straipsniais, tyrimais, rekomendacijomis ir kt. Vartodami mūsų aliejus sveikatinimo tikslams visuomet vadovaukitės savo nuomone ar pasikonsultuokite su gydytoju.

Sudedamosios dalys: nerafinuotas margainio aliejus.

Žaliavos kilmės šalis: ES