Šalto spaudimo abrikosų kauliukų aliejus, 100 ml (spaustas ąžuolinėje statinėje!)

4,99 €

Nauja

100% natūralus

Natūralus, gyvas aliejus, spaudžiamas pagal senovines tradicijas - rankiniu presu ąžuolinėje statinėje! Toks spaudimo būdas leidžia išsaugoti absoliučiai visas gerąsias aliejaus savybes!

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

Abrikosų kauliukų branduoliai, primenantys migdolų riešutus, yra itin maistingi ir naudingi sveikatai. Abrikosų branduolys – tai vidinė abrikosų sėklos dalis, iš kurios yra gaminamas abrikosų aliejus. Abrikosų sėklose nėra cholesterolio, tačiau jose daug mineralų, vitaminų ir šiek tiek riebalų.

Tinklalapis Eatingdigest.com atskleidžia, kokia yra abrikosų kauliukų nauda žmogaus sveikatai.

Pats abrikosų medis kilęs iš Rytų Azijos regiono – Mandžiūrijos. Iš ten šis augalas išplito į vakarus.

Abrikosų kauliukuose yra apie 40-50% (panašiai kaip ir migdolų bei persikų branduoliuose) šviesiai geltonos spalvos, švelnaus, marcipanais kvepiančio aliejaus, kuris naudojamas ne tik kaip kosmetikos priemonė, bet vertinamas ir kaip maistinis aliejus. Taip pat naudojamas ir farmacijos pramonėje.

 

Kosmetikoje tinkamas abrikosų kauliukų šalto spaudimo aliejus. Dėl jame esančio didelio oleino rūgšties (Omega-9) kiekio jis yra palyginus atsparus oksidacijai ir itin greitai susigeria į odą, tačiau į raginį odos sluoksnį prasiskverbia nelabai giliai. Pagrinde šis aliejus sudarytas iš oleino (apie 65–70 %), linolo (Omega-6) (apie 21–25 %), palmitino (apie 5 %), palmitoleino (maks. 1 %) riebiųjų rūgščių, tačiau jame yra ir kitų naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai A, B, B3, B15, E, karotinas, folio bei pantoteno rūgštys, flavonoidai, skvalenas ir kt.

 

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle“ (Springer-Verlag, Wien 2008) abrikosų kauliukų aliejus yra geras vitamino E šaltinis: bendras kiekis ~20-84 mg/100 g, o ypač daug gama-tokoferolio ~48 mg/100 g. Šalto spaudimo abrikosų kauliukų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~89 mg/100 g).

Abrikosų kauliukų aliejus yra universalus bazinis aliejus. Jis tinka visiems: kūdikiams, vaikams, paaugliams, suaugusiems bei brandesnio amžiaus žmonėms. Ypač vertinamas sausai ir brandžiai odai.

Abrikosų kauliukų aliejus puikiai švelnina ir minkština odą. Jis padeda atsinaujinti odos ląstelėms, lygina ir sutvirtina odą bei sulaiko joje drėgmę. Šis kvapnus aliejus puikiai tinka lengvų drėkinančių kremų gamybai. Priklausomai nuo odos tipo jį galima maišyti su kitais aliejais, pvz., su vynuogių kauliukų aliejumi daugiau riebiai odai arba nakvišų ar erškėtrožių aliejais daugiau sausai odai. Sumaišius su simonsidijų aliejumi abrikosų kauliukų aliejus tampa labiau atsparus oksidacijai. Puikiai tinka ir masažui arba kaip bazinis aliejus aromaterapijoje.

Tinka ne tik odai tepti, bet ir visų tipų plaukams atgaivinti. Ypač kaip aliejinė plaukų kaukė. Galima maišyti kartu su kitais aliejais ar įmaišyti į savo mėgstamą plaukų kaukę, kondicionierių.

 

Vokiškame enciklopediniame leidinyje „Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle“ pateikiamos tokios pagrindinės abrikosų kauliukų aliejaus savybės:

Sutvirtina audinius;

Aktyvina odos medžiagų apykaitą;

Padeda atsinaujinti ląstelėms;

Padeda išlaikyti drėgmę odoje;

Ramina sudirgusią odą;

Tinka pleiskanojančiai ir sutrūkinėjusiai odai;

Turi antibakterinį poveikį;

Išblyškusiai odai suteikia sveiko atspalvio.

Kosmetikos pramonėje dažnai naudojamas muilų, įvairių losjonų, kremų, kvepalų gamyboje. Puiki anticeliulitinių priemonių, kremų sutrūkinėjusiems kulnams, nuo saulės bei priešlaikinio senėjimo (pvz., paakių kremų), preparatų jautrios odos ar uždegimų gydymui, šampūnų nuo pleiskanų, kūdikių priežiūros priemonių bei masažinių aliejų sudedamoji dalis. Tikrai labai universalus aliejus.

Svarbu: visa informacija pateikta remiantis viešai internete ir spaudoje publikuojamais straipsniais, tyrimais, rekomendacijomis ir kt. Vartodami mūsų aliejus sveikatinimo tikslams visuomet vadovaukitės savo nuomone ar pasikonsultuokite su gydytoju.