Rinkinys "Kasdien" (šalto spaudimo linų sėmenų ir moliūgų sėklų aliejus) GERA DOVANA!

9,90 €

Nauja

Rinkinį sudaro šalto spaudimo nerafinuotas linų sėmenų aliejus(250ml) ir moliūgų sėklų aliejus(100ml) draugiškoje aplinkai dovanų dėžutėje. Aliejų spaudžiame senoviniu būdu ąžuolinėje bačkutėje, todėl jo skonis visuomet yra ypatingai švelnus ir gurmaniškas. Gera dovana Kalėdoms!

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

GERA DOVANA KALĖDOMS!

Rinkinį sudaro linų sėmenų aliejus(250ml) ir moliūgų sėklų aliejus(100ml), kuris pilnai papildys Jūsų dienos racioną reikalingais vitaminais ir mineralais.

Nuo seno Lietuvoje žinomas ir vertinamas sėmenų aliejus- tradicinis lietuvių produktas, šaltą žiemą sušildydavęs ir kraują , ir sielą. Aliejaus žmonės pildavo į košes, norėdami jas paskaninti, į raugintų kopūstų, grybų, virtų bulvių, pupelių, morkų ir burokėlių salotas. Nors žmonės medicinos gal ir neišmanė, bet žinojo, kad jei gerai jautiesi, nuotaika gera, energija per kraštus liejasi, vadinasi, maitinuosi teisingai. Kasdien vartojant sėmenų pro- duktų, galima lengviau kontroliuoti apetitą, nes sėmenys skatina žarnyno turinio pasišalinimą. Sėmenų aliejuje yra tam tikrų omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda apsisaugoti nuo aterosklerozės, aukšto kraujospūdžio, skatina susikaupusių riebalų sudeginimą. Sėmenų aliejus skatina ir plaukų augimą, jie sustiprėja, tampa žvilgantys, nebeskilinėja ir nelūžta. Naudingas sąrašas būtų ilgas: sąnarių, nervų, kvėpavimo sistemos, įvairias moterų ir vyrų ligas, net onkologinius susirgimus yra pavykę įveikti ar pristabdyti vartojant sėmenų aliejų.

Kuo naudingas sėmenų aliejus?Sėmenų aliejus labiausiai vertinamas dėl polinesočiųjų riebalų rūgščių, jame yra daug įvairių vitaminų, provitamino A, mineralinių medžiagų, fermentų. Įrodyta, kad riebalų rūgštys omega – 3 ir omega – 6 labai svarbios sveikatai. Jei jų trūksta, organizmas lėčiau auga, silpnėja atsparumas infekcinėms ligoms, džiūsta oda, sutrinka cholesterolio apykaita, tunkama, gali sutrikti organizmo medžiagų apykaita. Turintiems virškinimo trakto problemų linų sėmenų aliejų patariama vartoti ryte ir vakare (po 1 valgomąjį šaukštą). Tai sušvelnina opų sukeltus skausmus, neleidžia pastarosioms plėstis, ramina virškinimo traktą, gerina virškinimą bei minkština vidurius.Esant vidurių užkietėjimui ryte rekomenduojama išgerti šaukštą aliejaus (sumaišius jį su kefyru). Šis mišinys lengvina tuštinimąsi esant nuolatiniam vidurių užkietėjimui, valo žarnyną. Linų sėmenų gleivinančios medžiagos natūraliai stiprina plaučių audinį, patvaria plėvele padengia kvėpavimo sistemos gleivines, ramina kvėpavimo takus, slopina uždegimą, palengvina atsikosėjimą. Mokslininkai linų sėmenyse neseniai atrado augalinės kilmės hormonų – lignanų, kurie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, t.y. pašalina laisvuosius radikalus, mažina cholesterolio kiekį organizme.

Moliūgų aliejus yra intensyvaus, tačiau malonaus aromato, tamsiai žalios spalvos, tirštos konsistencijos, sodraus, riešutus primenančio skonio. Jis pasižymi vertingiausiomis moliūgo minkštimo ir sėklų savybėmis. Šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejus yra turtingas vitaminų A, D, E, įvairių mineralų (cinko, kalcio, fosforo ir kt.), biologiškai aktyvių medžiagų, fitosterolių. Jame labai gausu žmogui nepakeičiamų nesočiųjų riebalų rūgščių – linolio (Omega 6) ir oleino (Omega 9), mat jo organizmas paprasčiausiai jų negamina. Jo vartoti gali net vaikai.

Kulinarai ir dietologai sutartinai tvirtina, kad ekologiškas moliūgų sėklų aliejus yra labai skanus, kvapnus ir išskirtinai vertingas maisto produktas. Net liaudies medicinoje patariama juo praturtinti kasdienį maistą. Juo galima gardinti salotas, padažus, sriubas, daržovių, ryžių ir mėsos patiekalus, gaminti mirkalus, užpilus, marinatus ir net desertus. Tai labai populiarus pagardas ir maisto produktas įvairių pasaulio šalių virtuvėse. Deja, tie patys mitybos specialistai nepataria moliūgų sėklų aliejaus naudoti kepimui, nes sunaikinamos vertingos riebiosios rūgštys.

Ne paslaptis, jog moliūgas garsėja, kaip daržovė, kuri praturtinta karotino, be to, yra ir vitaminų C, B, B2, PP, E, D, taip pat reto vitamino T, kuris pagreitina apytakos procesus organizme. Taip pat yra nemažai kalio, fosforo, kalcio, magnio, vario, kobalto, iš visų daržovių moliūgų vaisiuose daugiausia geležies, skatinančių kraujo gamybą, todėl patiekalai iš moliūgų rekomenduojami sergantiems mažakraujyste, ateroskleroze. Moliūgai padeda virškinti, nes jų ląsteliena nepluoštinė, gerai suverda ir lengvai organizmo pasisavinama.

SVARBU: Visa informacija yra surinkta iš įvairių interneto šaltinių ir yra informacinio pobūdžio, todėl kilus klausimams visuomet derėtų apsikonsultuoti su specialistu ar gydytoju.