1,49 €
Turime, galima užsakyti
Dėmesio: Paskutinė prekė atsargose!
Pasiekiama:
Bazilikas- puikus prieskonis bei papildas kulinarijoje. Bazilikais skaninami daržovių, sojų, mėsos, žuvies patiekalai, sriubos, padažai.
Džiovintą baziliką galima vartoti maistui, prieskoniams, kosmetikai, vaistams.
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių (iš graikų k. „basileus“ – karališkas). Gardus baziliko aromatas yra neatskiriamas nuo Viduržemio jūros regiono virtuvės, bet šį regioną augalas pasiekė iš tropinio klimato Azijos ir Afrikos kraštų. Lietuvoje geriausiai pažįstame kvapųjį baziliką žaliais arba raudonais lapeliais. Bazilike ypač gausu vitamino K, taip pat vitamino A, mangano, magnio. Norėdami praturtinti mitybą, valgykite kuo daugiau šviežio baziliko, o patiekalus skaninkite šiuo prieskoniu prieš pat gaminimo pabaigą – taip skonis bus ryškiausias.
Be abejonės verta išbandyti baziliko ir pomidorų derinį padažuose ir sriubose bei klasika tapusį pesto padažą su parmezano sūriu, kedrinių pinijų riešutais, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Baziliku galima prisotinti naudojamą sviestą, alyvuogių aliejų ar druską. Įdomesni deriniai išgaunami baziliką maišant į kepinių tešlą ar net į gėrimus ir desertus. Tai – labai universalus prieskonis, todėl galimybės neribotos!
Daugiau skaitykite: https://sveika.lt/bazilikas-jo-nauda-sveikatai-ir-populiarus-panaudojimo-budai/
Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: ES ir ne ES