Jums reikės:

  • 300 g moliūgų;

  • 200 g pilno grūdo ekologiškų ruginių miltų;

  • 150 g varškės;

  • 40 g ,,Džiugo'';

  • 1 kiaušinio;

  • Druskos, pipirų;

Pagaminimo eiga: 

  • Moliūgą supjaustyti kubeliais, tada jį susmulkinti smulkintuvu. Gautą tyrę, kiaušinį, varškę sukrėsti į dubenį, pagardinti druska ir pipiru; 

  • Pamažu maišant suberti miltus ir užminkyti tešlą. Ji formuojama rankomis, gaunasi vos lipni. Iš jos formuojamas pailgas ritinukas. Jis supjaustomas gabaliukais po 2- 3 cm.;

  • Į užvirtą pasūdytą vandenį sumesti virtinukus ir iškilus į viršų dar pavirti 2- 3 min.;

Prie patiekalo labai tiko grietinė ir salotos:

  • 1 paprika;

  • 50 g kopūstų;

  • Agurklių ir špinokų lapelių miksas, šaukštas graikiškų riešutų aliejaus, kanapinės druskos;