Margainio sėklų milteliai, 150 g(100 proc.natūralūs)

3,49 €

Turime, galima užsakyti

100 proc. natūralus produktas. Margainiai labai vertinami dėl sėklose randamų eterinių aliejų, dervų, biogeninių elementų - tiramino ir histamino, o ypač dėl  sudėtyje esančio silimarino. Farmacijoje iš standartizuoto margainių sėklų ekstrakto gaminami papildai, skirti kepenų funkcijoms gerinti.

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

NORITE PAKLAUSTI? SKAMBINKITE MUMS: +370 686 48432

Margainis – tai žolinis augalas, kurį dažnas lietuvis vadina tiesiog usnimi arba dagiu. Vieniems šis dygliuotas augalas yra paprasčiausia piktžolė darže, Bet vis dažniau gyventojų kiemuose galima pamatyti žydinčius margainius. Margainis nėra paprastas dygus augalas! Žmonės jį žinojo, naudojo ir išskirtinai vertino nuo neatmenamų laikų. Tvirtinama, kad pirmą kartą jis buvo aprašytas dar 4-ajame amžiuje prieš mūsų erą. Ir pačius augalus (įvairia forma), ir jų sėklas, ir iš jų išgautą aliejų žmonės vertino dėl margainio nepaprastų  savybių. Nors šiomis dienomis margainis ir iš jo sėklų spaudžiamas aliejus nėra dažnai minimi, tačiau vis plačiau naudojami ir maistui, ir grožiui puoselėti. Aliejus išgaunamas iš margainių sėklų, kurios paprastai subręsta ir yra renkamos ankstyvą rudenį. Jis yra skaidrus, klampios konsistencijos, gelsvos spalvos ir turintis jam būdingą kvapą. Šaltai spaustas margainių sėklų aliejus yra beskonis arba turi švelnų, šiek tiek salyklą primenantį skonį. Jis nepaprastai vertinamas dėl savo cheminės sudėties. Pirmiausia – dėl jame randamo silimarino, kuris yra ne tik stiprus antioksidantas (dešimtkart efektyvesnis už vitaminus C ir E).  Be to, ekologiškame iš margainių sėklų spaudžiamame aliejuje yra gausu ir nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, linoleno (omega-3) ir linolo (omega-6). Be šių svarbių medžiagų, aliejaus sudėtyje taip pat rasime nemažai vitaminų (A, D, E, F, K ir B grupės). Jame taip pat apstu sveikatai reikšmingų mikro ir makroelementų (magnio, cinko, seleno, jodo ir kitų).

Tiesa, šio aliejaus negalima naudoti nei verdant, nei kepant, tačiau galite gardinti salotas ir sultis, sriubas ir padažus ar juo praturtinti kitus mėgstamus patiekalus.

Margainių sėklos iš kurių spaudžiamas aliejus

Labai gražiai ir įdomiai apie margainio augalą rašė Fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius straipsnyje lsveikata:

http://lsveikata.lt/lsveikata-lt-skaitomiausi/pavasaris-nedziugina-padekite-kepenims-8488

Svarbu: visa informacija pateikta remiantis viešai internete ir spaudoje publikuojamais straipsniais, tyrimais, rekomendacijomis ir kt. Vartodami mūsų aliejus sveikatinimo tikslams visuomet vadovaukitės savo nuomone ar pasikonsultuokite su gydytoju.

Kilmės šalis: ES