Juodojo sezamo sėklos 180g / 500g/1000g (100 proc. natūralios). Kvapnus energijos šaltinis!

1,89 €

Turime, galima užsakyti

  • 500g
  • 1 kg
  • 180g

Nuostabaus kvapo bei skonio juodojo sezamo sėklos -nepakeičiamas gardėsis, vitaminų bei mineralų šaltinis(E,B,C, cinko, fosforo, kalio, magnio ir kt.) Tinka naudoti sveikiems kokteiliams, kepiniams, dėti į salotas, košes, pagardinti kitus patiekalus. Tinka žaliavalgiams, vegetarams, veganams.

Smulkiau

Pridėti prie pageidavimų

NORITE PAKLAUSTI? SKAMBINKITE MUMS: +370 686 48432

Sezamo sėklos (juodos)

Sezamo sėklos – pagardas, kuris tinka tiek saldiems, tiek mėsos patiekalams. Sezamo sėklos būna baltos, rudos ir juodos. Sėklose gausu baltymų, tarp jų kokybiškų amino rūgščių. Baltymai yra svarbūs raumenų masės formavimuisi. Dėl savo baltymingumo sezamo sėklas pamėgo vegetarai ir veganai. Sezamų sėklose esančių žmogaus organizmui naudingų medžiagų sąrašas išties ilgas: magnis, kalcis, tiamino ir amino rūgšties triptofanas. Šios medžiagos labai svarbios nervų sistemos funkcionavimui, streso valdymui ir nerimo malšinimui. Sezamo sėklose, ypač juodose, randama daug geležies, todėl jų rekomenduojama vartoti kovojantiems su mažakraujyste. Sezamų sėklų skonis suintensyvėja jas keletą minučių paskrudinus, bet visuomet siūlome rinktis niekaip neapdorotas sėklas. Sezamo sėklos patiekalams suteikia ne tik subtilų riešutų skonį, bet ir malonų traškesį. Desertuose sezamo sėklos puikiai dera su medumi.

Traškios ir gurmaniškos sezamo sėklos, pasižyminčios subtiliu, riešutiniu poskoniu – charakteringas ingredientas, kuriuo galite pagardinti pačius įvairiausius ruošiamus patiekalus ar kepinius. Kad naudingosios šiose sėklose esančios medžiagos pasisavintų lengviau, jas galite naudoti sumaltas ar smulkiai sutrintas.

Kilmės šalis: ES ir ne ES