Pistacijų aliejų spaudžiame iš išlukštentų bei neskrudintų pistacijų senoviniu unikaliu šaltuoju spaudimo būdu, tad jis išlaiko visas vertingąsias bei skonines savybes! Sodrus, tirštas ir labai skanus:)
Jį spaudžiame iš natūralių nesūdytų pistacijų puselių, o jo konsitencija ir skonis pranoko visus mūsų lūkesčius
Tirštas, švelnaus, malonaus ir išraiškingo skonio, - tikrai nustebins net išrankiausią gurmaną
na o užpylus ant ledų, jogurto, mėgstamos košės ar ant kitų Jūsų mėgstamų patiekalų - galėsite mėgautis puikiu nauju skoniu
Pistacijos - vieni mėgstamiausių riešutų daugelio mityboje. Daug kur priskiriamos riešutams, nors iš tiesų tai yra vaisiaus sėkla. Dėl prasiskyrusio lukšto Kinijoje jos vadinamos „laimingais riešutėliais“, o Irane – „besišypsančiais“.
Tad kokia pistacijų nauda sveikatai? Pirmiausiai, pistacijas sudaro daug gerųjų riebalų ir baltymų, taip pat gausu vitaminų ir mineralų. Kaip ir visame augaliniame maiste, riešutuose daug skaidulų, kurios gerina virškinimą, palaiko sotumo jausmą, sumažina persivalgymo galimybę.
Pistacijos yra baltymų šaltinis – 100 g pistacijų yra 20 g baltymų, o tokiame pačiame kiekyje kiaušinių tik 13 g.
Riešutuose esantis vitaminas B stiprina nervinę sistemą, mažina uždegimą organizme.
Vitaminas E yra yra geriausias antioksidantas, užtikrinantis ląstelių atsinaujinimą, padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Todėl pistacijos pelnytai vadinamos „grožio riešutais“, nes pakankamas vitamino E kiekis organizme prisideda prie odos stangrumo. Be to, vitaminas E padeda panaikinti apnašas arterijose.
Fosforas labai svarbus kaulų ir dantų stiprinime.
Pistacijų vartojimas padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje sergantiems debetu. Šiuose riešutuose net 70% fosforo, kuris labai svarbus medžiagų įsisavinime ir apykaitoje, o jo labai dažnai trūksta sergantiems diabetu.
Pistacijose esantys liuteinas ir zeaksantinas stiprina regėjimą, veikia akis kaip antioksidantai.
Didelis kiekis Vitamino B (iš viso apie 85%) stiprina imunitetą, padeda kovoti su infekcijomis. Taip pat šis vitaminas užtikrina būtiną deguonies kiekį kraujyje ir didina hemoglobino kiekį kraujyje.
Pistacijose esantys antioksidantai padeda neutralizuoti mūsų organizme esančius laisvuosius radikalus, kurie iš esmės sukelia širdies ligas, vėžį ir kitas ligas.
Gamintojas: R.Katinas
Žaliavos kilmės šalis: ne ES